tirsdag 29. oktober 2013


 
Kjære fine Lofthusdamer.

Dere ønsket litt tips og vink hva yogalitteratur angår. Utvalget er enormt, og jungelen kan virker vanskelig å orientere seg i. Her kommer et knippe av mine favoritter.

For Yin Yoga, sjekk ut min kjære lærer Biff Mithoefer. Han er en lærer av internajsonalt kaliber, og jeg er så heldig at jeg får jobbe med ham på et personlig nivå, gjennom et mentor ship. Hans dybde og tilstedeværelse er utenom noe annens.
Han har skrevet to bøker, The Yin Yoga Kit,og The Therapeutic Yoga Kit.
Bøkene er detaljerte, men , og enkle, og forklarer de ulike stillingene (asanas) på en lettfattelig måte. Alternativer gis alltid. Boken inneholder omtrent 10 ferdige programmer, som varer fra 30-90 minutter.
I tillegg til boken følger det med en cd, hvor Biff underviser en time. Det følger også med et kort for hver stilling, slik at man enkelt kan sette sammen en egen serie.

Hatha Yoga Illustraded av Martin Kirk, Brooke Boon og Daniel Di Turo er også en fin bok. Den inneholder en kort introdukjson, samt et stort utvalg at de vanligste yogastillingene. Det er gode beskrivelser om hvordan man trinnvis skal gå inn og ut av stillingene, samt hvilke «huskeregler» man skal ha underveis.
Boken er delt opp i kapitler, som stående stillinger, twister, fremoverbøyninger osv. På slutten er det rundt 15 ferdiglagede programmer, alle med ulike tema, som rolig yoga, yoga for fleksibilitet, yoga flyt, solhilsen osv. Bakerst finnes det en index, med små bilder av alle stillingene, samt både det engelske og det sanskritte navnet.

Dersom du er interessert i anatomi og muskellære, er The Key Muscels of Yoga fenomenal. Klikk på lenken, den forklarer det meste.

Ellers er Lao Tsu, Tao Te Ching en bok jeg stadig vender tilbake til. Den er full av visdomsord og har overlevd i over 2000 år. Ord kommer til kort, dere må lese den selv.

Ta gjerne kontakt dersom dere lurer på noe, eller ønsker mer informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar